Volg ons doorstroomprogramma en kom naar de Pabo

Droom jij ervan om leraar te worden op een basisschool?

Top! Er is namelijk dringend behoefte aan goede leraren! Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, kun je kiezen om het mbo-pabo doorstroomprogramma te volgen. Het Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool hebben dit programma samen ontwikkeld. In een half jaar tijd leer je alles wat je moet weten én kunnen voor de toelatingstoetsen van de pabo en maak je een goede kans om de pabo succesvol te kunnen doorlopen.

Wat houdt het doorstroomprogramma pabo in?

In het doorstroomprogramma volg je na je mbo-opleiding een traject van een half jaar waarin je wordt voorbereid op studeren aan de pabo. Je werkt aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Het programma loopt van september tot en met januari en is in blok 1 (tot november) twee- of driedaags (als je er stage bij loopt) en in blok 2 tweedaags (zonder stage). De nadruk ligt in blok 1 op de wereldvakken en stage. In blok 2 concentreer je je op rekenen en taal.

Op deze manier ben je optimaal voorbereid om de toelatingstoetsen te maken en is je kans om de Pabo succesvol af te ronden een stuk groter.

Voor wie is het doorstroomprogramma bedoeld?

Heb je al een diploma mbo niveau 4 of haal je binnenkort dit diploma en wil je de pabo volgen, maar heb je de toelatingstoetsen nog niet gehaald of kan je het niet zonder hulp, dan is dit een perfect programma voor jou. Overigens is het programma ook toegankelijk voor havisten.

Wat zijn de kosten voor het doorstroomprogramma?

Het doorstroomprogramma is geregeld via het zogenaamde contractonderwijs. Dit houdt in dat je een "particulier" student bent die voor het eigen onderwijs betaalt. Je hebt geen recht op studiefinanciering of een ov-kaart. De kosten voor een half jaar zijn 200 euro.

Wanneer start het doorstroomprogramma?

Het doorstroomprogramma start in september. Je volgt het onderwijs op een van de Pabo’s in Rotterdam. In november en eventueel (als de eerste aanbieding toch niet lukt) aan het einde van het programma maak je de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Als je deze toetsen haalt, kun je in februari starten op de pabo.

Daarnaast zijn er aan het einde van het programma de Wiscat-rekentoets en een taaltoets.


Contact

Je gegevens zijn verstuurd

We nemen z.s.m. contact met je op!

Terug naar het formulier

Er ging iets mis!

 
Formulier verstuurd