Voorbereiden voor studeren aan de Pabo

Studeer je dit jaar af op mbo-4 niveau en wil je graag naar de Pabo? Dan is het mbo-Pabo doorstroomprogramma iets voor jou.

Toelating

Met het mbo-Pabo-doorstroomprogramma leer je in een half jaar tijd alles om de toelatingstoetsen van de Pabo succesvol te kunnen doorlopen, daarnaast krijg je extra praktijkervaring, worden vaardigheden die je op het hbo nodig hebt aangeleerd en krijg je de mogelijkheid om vakken te volgen op de Pabo.

Doorstroomprogramma

In het doorstroomprogramma volg je na je mbo-opleiding een traject van een half jaar waarin je wordt voorbereid op studeren aan de Pabo. Je werkt aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Er zal ook aandacht worden besteed aan rekenen, taal, algemene hbo-vaardigheden en oriëntatie op het beroep. Op deze manier ben je voorbereid om de toelatingstoetsen te maken en is je kans van slagen op de Pabo een stuk groter. Je krijgt aan het begin van het programma een intakeassessment. Hieruit wordt duidelijk waar jij je nog verder in kunt ontwikkelen. Het doorstroomprogramma gaat dus echt over jouw ontwikkeling.

Aanmelden

Als je interesse hebt in het doorstroomtraject, meld je dan snel bij je decaan of studiebegeleider. Hij of zij zorgt er dan voor dat je in contact wordt gebracht met de mensen van het doorstroomtraject; zij zullen je helpen met de administratie die nodig is om het traject te kunnen volgen. Het is belangrijk dat je dit doet vóórdat je je mbo-diploma ontvangt! Weet je niet wanneer dit is neem dan zo spoedig mogelijk contact op met info@mbopabo.nl

Meer informatie

Lees meer over het aanmeldproces en het doorstroomprogramma in de brief van de gezamenlijke onderwijsinstellingen en het ministerie van OC&W

info@mbopabo.nl